wtorek, 21 kwietnia 2015

Apple crumble

Co zrobić z 4 zwiędłymi jabłkami, na które już nikt nie raczy spojrzeć? Odpowiedź jest prosta: zapiec je pod kruszonką. To gwarancja, że na taką ich postać wszyscy się rzucą :D
 
SKŁADNIKI:
3-4 jabłka
50g masła
50g cukru
100g mąki
 
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W miseczce wymieszać mąkę i cukier, dodać masło i rozetrzeć palcami tak, by uzyskać konsystencję mokrego piasku. Tak powstałą kruszonką posypać jabłka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na 30-35 minut. Smacznego :)
 
 
Marta

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam crumble :))) pyszne jest również z dodatkiem orzechów, wiórek kokosowych czy sezamu w kruszonce :))
    Pozdrawiam cieplutko, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, pyszności;-)
    Pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pychota a ja mam takie jabłka w tej chwili.
    dzięki

    OdpowiedzUsuń
  4. to jest ulubione ciasto Ślubnego. jabłka pod kruszonką !

    OdpowiedzUsuń
  5. o tej porze takie pyszności, aż mi w brzuszku burczy :)
    Pozdrawiam, Marta

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie smakołyki:) ..i chyba nawet zaraz wykonam, bo tak mnie skusiłaś tym prostym przepisem, że dostałam ślinotoku:)))
    O mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń