Co zrobić z 4 zwiędłymi jabłkami, na które już nikt nie raczy spojrzeć? Odpowiedź jest prosta: zapiec je pod kruszonką. To gwarancja, że na taką ich postać wszyscy się rzucą :D
SKŁADNIKI:
3-4 jabłka
50g masła
50g cukru
100g mąki
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W miseczce wymieszać mąkę i cukier, dodać masło i rozetrzeć palcami tak, by uzyskać konsystencję mokrego piasku. Tak powstałą kruszonką posypać jabłka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na 30-35 minut. Smacznego :)
Marta
Uwielbiam crumble :))) pyszne jest również z dodatkiem orzechów, wiórek kokosowych czy sezamu w kruszonce :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko, Agness:)
Mniam, pyszności;-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
ale pychota a ja mam takie jabłka w tej chwili.
OdpowiedzUsuńdzięki
to jest ulubione ciasto Ślubnego. jabłka pod kruszonką !
OdpowiedzUsuńo tej porze takie pyszności, aż mi w brzuszku burczy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Marta
oj zjadłabym teraz :))))))))))
OdpowiedzUsuńLubię takie smakołyki:) ..i chyba nawet zaraz wykonam, bo tak mnie skusiłaś tym prostym przepisem, że dostałam ślinotoku:)))
OdpowiedzUsuńO mniam mniam:)
uwielbiam
OdpowiedzUsuń